perjantai 20. toukokuuta 2011

Kukas kissan hännän nostaa...

Eläminen 70-luvulla sotaveteraanin lapsena  ei ollut aina helppoa, enkä tarkoita nyt isäni käyttäytymistä, vaan yhteiskunnan ja sen aikaisen ns. modernin eliitin suhtautumista veteraaneihin. Veteraaneja pidettiin sotahulluina ja väkivaltaisina äijinä, jotka eivät osaa tehdä sivistyksen näkövinkkelistä mitään oikein.

Lapset saivat tästä osansa. Minunkin kavereitteni vanhemmat aivopesivät lapsiaan kyseenalaistamaan veteraani-instituution kunnian ja siitä tapeltiin monet kerrat. Nämä vanhemmat itse edustivat pyhällä yksinkertaisuudella ja rajallisella ymmärryksellä varustettua keskiluokkaa, jonka ainoana motiivina arvostella veteraaneja oli tarve yrittää tehdä itsestään hieman muita parempia ihmisiä. Itse aiheesta he eivät tienneet juurikaan mitään.

Samaa asiaa tavoittelee suuri osa viime päivinä jääkiekkomaajoukkueen kännäämistä arvostelleista ihmisistä. Tai pari vuotta sitten ilmastonmuutoksen vaaroista huutaneista. Ja onhan nämä opportunistit ulosmitanneet matkan varrella intellektualismia milloin maahanmuuton milloin liito-oravien avulla. Kun on kyseessä oman hännän nostaminen, niin tarkoitus pyhittää keinot ja kaikki keinot ovat sallittuja. Lopputuloksesta sen sijaan on yleensä itse asialle pelkkää haittaa.

Yhteistä näissä kaikissa tapauksissa on se, että äänekkäimmät huutajat eivät itse yleensä tiedä mitään itse aiheesta tai heillä ei ole mitään suhdetta siihen. Tai se suhde on henkilökohtaisesta syystä täysin vinksahtanut. Heillä on ainoastaan tarkoituksenmukainen mutta erittäin subjektiivinen mielipide, jota sitten julkisuudessa huudetaan suureen ääneen ainoana tavoitteena yrittää brändätä itsestään pikkuisen parempi ihminen. Eli käytännössä parempi kuin todellisuudessa onkaan.

Pahinta on se, että muut ympärillä uskoo näiden opportunistien asiaan ja rupeaa pitämään heitä oikeasti parempina ihmisinä. Tämä vain lisää vettä myllyyn ja lopputuloksena voi olla, että ihminen jolla ei ole kovinkaan laajaa omaa ymmärrystä ja/tai mielipiteitä saattaa päästä vaikka minkälaiseen asemaan - jopa eduskuntaan. Tästä on kuulemma ollut epäilyksiä viime aikoina. Hyvät ihmiset, älkää uskoko kaikkea, mitä joku ulkopuolinen muodollisesti viisas ihminen sanoo, uskokaa sitä miltä teistä tuntuu ja muodostakaa mielipiteenne sen perusteella. Auktorisoidusti viisas ei välttämättä ole viisaasti auktorisoitu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Instructions